Securitatea tehnică

Un stereotip a prins rădăcini în mintea majorității oamenilor că securitatea tehnică este un anumit set de măsuri legate de montarea cablurilor, conectarea energiei electrice, iar acest proces durează câteva zile.

De fapt, a existat o tendință recentă în utilizarea componentelor sistemului de securitate fără fir. Senzorii wireless comunică cu panoul de securitate, care este conectat la o sursă de energie constantă, iar panoul însuși transmite date despre starea obiectului către telecomandă sau către serviciile cloud.

Este greu de crezut că senzorul radio este capabil să funcționeze fără un panou cu alimentare constantă, adică se alimentează direct cu o consolă tehnică de securitate situată la o distanță de kilometri, sau chiar zeci de kilometri. Există mostre de senzori cu o autonomie destul de limitată: într-o zi. Limitarea autonomiei se datorează consumului mare de energie necesar comunicațiilor în rețelele GSM. Aceste dispozitive includ, de exemplu, senzorul Contact-GSM2 RHYTHM, prezentat în fotografia din dreapta.


Întreprindere ABELEXTEH SRL produce panoul de securitate KIP-41L, care poate fi în modul standby pentru intruziune cu o conexiune zilnică TEST la telecomanda timp de 2-3 ani. La panou pot fi conectați până la patru senzori.

 

Panoul de intruziune nu se bazează pe rețele comerciale de transmisie a datelor, adică nu depinde de GSM. Transmiterea datelor se realizează în rețelele radio proprii ale ABELEXTEH SRL și în rețelele publice LoRaWAN.

Capacitățile tehnice de economisire a energiei ale panoului de securitate descrise mai sus deschid oportunități ample de utilizare a panoului în circumstanțe în care așezarea liniilor electrice este nerezonabilă din punct de vedere economic sau timpul de instalare a sistemului de securitate este limitat la zeci de minute. Conform clasificării LoRa, acest mod de energie este clasificat ca „A”. Clasa „A” - acestea sunt dispozitive de dormit constant care se trezesc conform unui program pentru a trimite un TEST, sau se trezesc după un eveniment, de exemplu: încălcarea securității zonei protejate.

Dacă dispozitivul poate fi alimentat cu putere constantă, dispozitivul poate fi reprogramat pentru a funcționa în clasa „C”. Clasa „C” poate lucra constant poate funcționa ca repetitor de la dispozitivele LoRa situate în același grup de adrese și care sunt preînregistrate în memoria sa în spațiul de adrese permis. Practic, toată tehnologia este descrisă în LoRaWAN.

Utilizarea panoului de securitate KIP-41L cu ​​transmițător încorporat este posibilă de folosit și pentru sistemele de securitate clasice în locul transmițătoarelor ATS, Informer.
Sau orice alte transmițătoare care transmit către panoul de control evenimentul modificării unei ieșiri discrete, un panou de securitate clasic. De exemplu, panourile DSC.