Blog

18.11.2021 Василий Бессонный

Prezența la distanță - un factor de fiabilitate

În sectorul securității tehnice, un sistem de monitorizare video este din ce în ce mai folosit ca instrument suplimentar de securitate. În acest caz, vorbim despre înlocuirea protecției fizice cu monitorizarea video de la distanță. Și în acest context, acest instrument este utilizat în mod primar.

Dacă mai devreme conceptul în sine presupunea că o persoană necontenit și vigilent privește necontenit în monitor și îndeplinește sarcina unui ochi uman, acum operatorul îndeplinește alte sarcini. De fapt, operatorul trebuie să analizeze fluxul video în funcție de evenimentul discret generat.

Cel mai des e folosit termenul, VIDEO ANALYTICS este folosit pentru a defini acest concept. Adică o cameră sau un recorder, pe baza rezultatelor analizei video, formează un eveniment discret care trebuie analizat de către operator. Un eveniment poate însemna orice: detectarea mișcării într-o zonă predefinită, detectarea unei plăcuțe de înmatriculare a mașinii prestabilite în programul de căutare etc. Evenimentele discrete pot fi generate de oameni sau de sistemele de securitate. Dacă dispeceratul nu a văzut mașina serviciului 112, atunci angajații acestui serviciu au posibilitatea să apese butonul de apel pentru a lua legătura cu operatorul.

După apăsarea butonului, operatorul primește un semnal prin canalul radio cu indicarea locației evenimentului și îi atrage atenția asupra videoului de la această adresă.

O persoană prezentă fizic la unitate are un avantaj incontestabil față de un dispecer la distanță. Paznicul este PREZENT la fața locului!

Prezența la distanță este asigurată prin accesul la rețeaua comercială. În ciuda faptului că rețelele comerciale lucrează pentru a furniza serviciul cât mai bine posibil, apar întreruperi. Eșecurile apar atât la furnizorii de acces la internet fix, cât și la operatorii de internet mobil (pe care, din păcate, cu toții am avut ocazia să le vedem în august 2021 și 9 noiembrie 2021). Pentru a fi cu adevărat PREZENȚI la unitate, indiferent de disponibilitatea comunicării, folosim următoarele soluții:

  • principalul canal de comunicare pentru fluxul video este rețeaua locală a întreprinderii noastre. Rețeaua locală de la niciunul dintre noduri nu utilizează trafic comercial. Chiar dacă conexiunea la internet cade în oraș, rețeaua noastră va continua să funcționeze;
  • folosim rețele de internet comerciale pe bază secundară pentru a permite întreținerea preventivă a componentelor de comunicație ale rețelei locale și în cazul defecțiunii nodurilor individuale;
  • alimentarea de rezervă pentru camerele video și componentele rețelei locale este asigurată la o rată de cel puțin 4-5 ore fără sursă de alimentare externă. Camera de control în sine este alimentată de două alimentatoare independente prin ATS și un generator cu combustibil în cazul unei opriri lungi. În acest moment, se lucrează la proiectarea instalației de panouri solare și a unei turbine eoliene.

Astfel, arhitectura PREZENȚEI tehnice pe care o construim la instalație este construită în așa fel încât fiabilitatea acesteia să fie mai mare decât cea a unui ofițer de securitate prezent la instalație.

Pentru a verifica cum funcționează, puteți comanda un serviciu de testare a controlerului radio.